Вівторок, 7-е Травня 2024року
Вівторок, 18 грудня 2018 11:05

Лілія Болбат

Автор 
Оцініть матеріал!
(0 голосів)

ВОЛОНТЕР, ОТРИМАЛА ОРДЕН «ХРЕСТ IВАНА МАЗЕПИ»

Справжній герой України, жінка, яка в момент, коли почалися трагічні події в її рідному місті, пішла за покликом душі… Нам вдалося поспілкуватись із волонтером Лілією болбат (Українською) та дізнатись, яким було її життя «до» та яким стало «після», як вона вирішила допомагати армії та де бере сили не тільки на волонтерську діяльність, а ще на виховання дочок.

 

Як Ви жили в Марiуполi до початку вiйни?
Спокійно і щасливо. Виховувала дочок двійнят, була в декретній відпустці. Ми жили цікавим життям, любили своє місто і навіть подумати не могли, що відчуємо на собі те, що відчули. Війна повністю змінила наше життя.

Ви почали допомагати українськiй армiї одразу? Як до Вас прийшло це смiливе рiшення?
Так. Відразу. Коли в наше місто увійшла бригада військових, крім БТР-ів, автоматів і форми у військових нічого не було. В цей час у центрі міста, в будівлі міськради знаходились агресивні озброєні люди, а міліції та влади не було. Залишатися байдужою я не змогла. Відчула порив допомогти нашим захисникам.

Чому, коли Вас називають волонтером, Ви напружуєтесь?
Дійсно, я не дуже люблю це слово. Бо вважаю, що це не хобі, яким займаєшся час від часу. Коли всі ці події сталися, ми не думали, а просто брали і допомагали. Це не зовсім волонтерство, а, скоріше – поклик душі!

Якi основнi принципи життя допомагають Вам жити в гармонi iз собою?
Головний принцип – не боятися діяти, навіть якщо страшно. А все тому, що внутрішній страх – індикатор того, що для мене по-справжньому цінне та важливе. А ще я притримуюсь того принципу, що досягати своїх цілей в житті необхідно, не втрачаючи людської гідності.

Допомога вiднiмає багато фiзичних та моральних ресурсiв. Де Ви берете сили та натхнення?
Жінки, насправді, сильна стать. Так, ми матері. Так, ми фізично слабші за чоловіків, але, якщо треба, то ми пробуджуємо в собі цілий спектр якостей, які допомагають нам долати будь-які перешкоди.

Сучасна українська жiнка… Яка вона, на Ваш погляд?
Сьогодні українки дуже сильні. В період, коли наша країна зіткнулася віч-на-віч із викликами долі, ми не зламались, а навпаки – проявили себе стійко! Я бачу багато волонтерів, вчителів та медиків прекрасної статі, які присвятили себе діяльності, що наближує мир, стабільність і благополуччя України і це не може не захоплювати мене! Голос жінки – це голос добра.

Як жити так, щоб вiдчувати, що живеш правильно? Порадьте нашим читачам, що треба зробити, щоб вiдпустити всi страхи та йти своїм шляхом не зважаючи нi на що?
Живіть за покликом душі та по совісті. Захищайте свої інтереси, дітей та свою країну. Любов – стихія жінки! Вона здатна пересилити всі страхи!

Прочитано 814 разів
ТЕТЯНА ПЕТРАКОВА

Головний редактор

Автор понад 500 соціальних проектів, направлених на розвиток дитячих талантів.
Телевізійний експерт. За освітою – журналіст (факультет масових комунікацій CНУ ім. В. Даля, магістр журналістики). Друга вища освіта – психолог (факультет психології CНУ ім. В. Даля).

Детальніше в цій категорії: « Ореста Бріт Лариса Ільєнко »

Прокоментувати:

Копирайт(C) http://ukrpeople.com "UKRAINIAN PEOPLE" Все права защищены.

Студия дизайна  Вэб Мост  Web BRIGHT design     http://web-most.net/